Pssssst , vill du veta en sak Johan ?

Jag har massor att berätta....


Bilder från kvällen...


De kom, och vi tog genast med dem på äventyr!

Vi tog dem till Bin One Eleven där vi kunde provsmaka lite viner och efter ett par prövningar så kunde vi enas om ett par viner, det var tuff konkurrens men vi tror vi hittade ett par riktiga godingar. Isac tog ansvaret över kameran och tur var väl det eftersom vi annars blivit utan en och annan talande bild.




Snart, väldigt snart är dom här! Som vi längtat.....


Godmorgon!

Idag är det ingen vanlig dag, idag är det utflyktsdag, jieeeeppie!


Julklappsbyte mellan de allra yngsta, några fortfarande pyjamasklädda!


Utflykt till Madison i bilder


Juldagens solnedgång


Den lilla goa italienska mormodern

Juldagen avslutades med ett kika på fotbollen, helg som vardag , Green Bay Packersfan förenas i en härlig symfoni eller kakafoni av div hejaramsor. Mormor är nog den som hejar både högst och mest intensivast, trots sina
82 år. Isac låg på hennes golv bredvid soffan med en båt och lekte och likt en papegoja så upprepar han allt vad hennes hejaramsor bjuder på, och det på strålande engelska.
Men när hon plötsligt utbrister good job, då kikar han upp på mig och frågar " men varför tjatar hon om good job, de har ju ramlat?" Tja vad säger man, han stoppade iallefall bollen!
Om de vann ? Självklart!


Solnedgång Julafton


Tomtens medhjälpare


Mina klappar kom från en klok en,,,


Juldagen gick i Italienska anor.

Vi tillbringde dagen först med en skogstur , det är vår i luften, sedan begav vi oss vidare till Lauras mamma och syster , där vi möttes av ett hav av olika vänner och släktingar och de ljuvligaste dofter från det italienska köket, mamma mia så gott! Amore


Skepp o hoj!


Julklappskavalkad


Frukostklubben bestog av två grannar och lilla farmor.


Tomtens frukost ...

...innebar att man även fick sitta i knä och bli fotograferad, det var ingenting för Isac, han tänkte nästan inte ens gå innanför dörren när ryktet gick om att vi skulle träffa Tomten. Carl och hans kompisar Leo och Tyler var modigare.


Frukosten med Kalle via Skype blev uppgraderad till att äta frukost med Tomten, efter nästan HELA Kalle



Hysssjjjjj

Tomten har kommit.


,


God jul alla nära och kära!

Äntligen så är det Julafton, som vi längtat och räknat dagar, ni är det äntligen dags!
Lagom till Kalle (som vi får se via Skype) serveras det risgrynsgröt här hos oss till frukost. Sedan tror jag bestämt att det måste spanas ut och se om stoftet som vi lagt ut till renarna fungerar, vi gjorde nämligen som en liten landningsbana med en liten lykta och det speciell stoftet som renar ska kunna känna doften av. Mycket spännande att se om det fungerar...
GOD JUL TILL ER ALLA ÖNSKAR VI ER!


Någon bönhörde mig.

Glöggen är god, skinkan är saltad och blir strax färdiggriljerad, en miss bara, den kalla Guinessen är ett minne blott , nu serveras det en ljummen!
Mums!


Stundtals är han svårfångad, men ibland är han still, då gäller det att vara beredd.


Snälla tomten, jag önskar att det kunde komma lite mer snö, det går inte så fort i backen!


Men så är jag på det igen....

Nu har jag förberett en liten kryddning som ska bli glögg, en förhoppningsvis GOD glögg,,,,,


Husmorskunskaper.

Jag kan känna mig starkt begränsad av mina husmorskunskaper, när man som bäst skulle behöva trolla fram en och annan kunskap så inser jag just att det gymnasieåret i Åtvidaberg på "husmorsskolan " som jag kallade Turist och hotellutbildningen känns väldigt avlägset. Ni som följt bloggen har ju läst om mina tidigare misslyckande gällande julstök, nu har jag lyckats igen!
Jag blev så glad när jag fann mig en liten fin julskinka, okokt, och som är väldigt ovanligt i det amerikanska köket, helt vanlig, alltså inga tillsatta smaker alls.
Så fram med kött termometer och koka, Per gick och hummade en julsång och hans ögon tindrade när han insåg att jag även hittat Guiness och STARK senap.... Så var det då äntligen dags, för det första SER skinkan helt oaptitlig ut, alldeles grå och sedan smakade den absolut inte salt överhuvudtaget, suck!
Den var inte rimmad alls och nu när jag kikat på diverse hemsidor så inser jag att den borde ha legat i saltlag i ca
14 dagar först, tillsammans med salpeter för att få en liten sjysst färg....
Nu ligger den kvar i kastrullen och jag har hällt i salt, men den hade ju kokat klart så jag vet inte hur detta expriment kommer att sluta.
Man kanske skulle behövt de där två åren i Åtvidaberg iallefall, med tanke på hur jag lyckas i mitt kök, någon Fru Morberg blir jag iaf inte.

Suck!


Hej du vintervärld, nu är du här...

Så då har även vi fått en vit gräsmatta, den är liten men naggande god!


Amerikanska gympasalar är likadana som den hemma.

Lika trångt på föräldraplatserna , lika förväntansfulla blickar av barnen, lika tacktal till alla lärare och personal som arbetat hårt hela terminen, lika nervösa första gångs artister, jul avlsutning i orekester/musikskola lika härligt på andra sidan Atlanten. Vi fick vara med på Leo's avslutning, han spelar trumpet, efter avslutningen blev det middag på en Italiensk restaurang tillsammans med
3 andra familjer, den obligatoriska doggybagen med Carls barnpizza blev lunch dagen efter....


Mums

Brev till dagis

Hej
Hoppas att ni alla mår bra och att ni nu har fått lite snö, har hört att det är lite snålt med det.
Vi hittade en park som de gör konstsnö i, förmodligen så ska det göras längdåkningsspår men vi kunde iaf busa och hoppa i snön, jippie vad skoj! Här har det inte heller kommit snö, men vi hoppas varje dag att det snart kommer.

Vi har även besökt ett litet konstmuseum som man får rita och pyssla hur mycket som helst, och om man ledsnar på det finns det jättemycket leksaker och även en piratbåt med ruschebanor.

Här har vi redan fått lite paket i julstrumpan, det är St Nicholas som kommer den 6:e dec om man varit snäll, han lägger alltid samma saker i julstrumpan, det är nötter, apelsin, äpple , choklad och en liten leksak.
En kväll så kom det ett jättelångt rikigt tåg , som var fullt utsmyckat med julljus och tomtar och massa julsånger. Det tåget hade startat i november i Canada och skulle köra fram till jul , de stannar på 140 olika stationer och vid varje stopp så är det insamlingar till de som inte har mat och pengar att handla för. Det var jättefint men det lät så himla högt att jag fick ont i mina öron...

Jag har hittat en ny kompis , Andrèa heter hon och hon är min närmsta granne, det går jättebra att leka med henne, jag brukar tala svenska och hon talar engelska men vi förstår oftast varandra, jag börjar även förstå lite engelska ord nu...
Carl ska få gå tillsammans med Andrèa's storebror Leo till skolan en dag, då kommer de att få åka en gul skolbuss som har en stoppskylt fram och blinkande lampor på taket. Jag brukar gå med Andrèa's mamma för att hämta Andrèa när hon kommer med bussen, det ser spännande ut att få åka skolbuss.

Vi har ju firat Thanksgiving och då åt vi kalkon i massor... mycket gott!
Vi har även varit och kikat på hockey, ett collegelag från Madison, deras maskot heter Bucky Badger och är en svartvit grävling, han var nog den sötaste på planen.
Förra veckan var vi och badade på ett äventyrsbad, efter ca 2 timmar tyckte jag att jag kunde ta ur fingrarna i öronen och kunde njuta av badet,,,,allt låter så högt här.
Igår kväll var vi på bio, vi såg Arthur , the Christmas movie, den var i 3d , spännande att få ha glasögon på sig på bio.

Jag har även varit och gjort min egen julstrumpa och då fick jag med lite magisk renstofft, det ska man lägga ut på gräsmattan på julaftonskvällen så att Tomtens renar vet att de ska landa på just vårt tak. Här kommer Tomten inte på julafton utan på natten till juldagen, så det första man gör på juldagen är att springa ner till öpnna brasan och kikar vad han lämnat i julstrumpan. Vi har klätt granen och bakat pepparkakshus, det luktar jul iaf trots att det inte är någon snö.

Hoppas att Luciakvällen går bra, vi ska få följa med till kyrkan och kika när Andrèa är med i deras julspel, hon ska vara ett får...Lucia firar men inte här, men vi fikade med saffransbullar och peppisar.

Kramar från Isac
ps mamma, pappa och Carl hälsar så mycket ds



















Utan internet är nästan som att vara utan både vatten och bröd, men bara nästan.

Idag kom räddningen, inte bara en utan två killar kom och grejade med dessa kablar, nu kunde vi äntligen få se "Tjuvarnas jul" igen, den är verkligen bra i år,adventskalendern, eller är det bara för att vi vill känna oss lite mer svenska ? Hur som helst det ÄR skönt att få kontakt med omvärlden igen.
Imorgon ska Carl få pröva på att gå i skolan, kl 6.30 kommer skolbussen, tidigt med andra ord.
Jag å andra sidan ska få lite egentid, Laura , goa grannen, har tingat Isac för en lekdag, med förbehållet att hon får ta vårt uppslagsverk, It's a deal!
Jag funderar som mest på vilket shoppingmall jag ska förlusta mig i...


Vi har varit på bio, det är en tuff upplevelse för en 4 åring som inte tycker om varken mörker eller höga ljud, som tur är har Isac berikats med ett par Spiderman skor som lyser när man sparkar med dem, det blev en hel del sparkande under filmen.






Vildaste vattenleken ever

Vi har prövat ett äventyrsbad, de första två timmarna spenderade Isac med fingraana i sina öron, han tyckte att vattnet lät så högt, åh jag kan ju faktiskt erkänna att det lät högt av alla rutschebanor och tunnor som blev vattenfyllda och överfyllda men han tinade upp och de sista två timmarna så var han nog en av alla som lät högst .


Resultatet är fantastiskt!


Ingvars pepparkakahus är nu bägge två klara...

.. till synes dekorerade med kärlek och STOR omsorg.


Parkpromenad




Vi har lekt i snön!

Idag tog vi oss en tur till en park, och på ett ställe låg det massor av snö som förmodligen kommer skyfflas ut till ett längdåkningsspår, men nu var det ju jätteskoj att få hoppa i snödrivorna.


"När alla vännerna gått hem"


Tack Ingvar !

Vi äro evigt tacksamma för både beskrivning och färdiga delar, nu återstår BARA målningen.
För säkerhets skull så byggde vi ihop två.....


Per har lyckats !

Han hittade ett litet paket Annas pepparkakor i affären, halleluleja nu kan
3:e advent få komma...


Tyst och stillsamt leker de tillsammans och bredvid.

Undrar varför det just nu fungerar så bra, Isac leker en lek som jag kanske inte till fullo förstår, men som har pågått sedan lunch. Han springer in i Carls rum där Carl själv bestämt sig för att ha bild, just nu tror jag att det faktiskt mest består av Legobyggande, för att fortsätta sin färd neråt i huset där han finner mig, sittandes i uterummet med julmusik på och bläddrandes i Sköna Hem,, mitt julpyntade bord får sällskap av lite fler gubbar och bilar ju längre tid jag sitter. På fönstret har vi satt upp lite juliga Musse Pigg dekaler, de har definitivt flyttat på sig sedan jag först satte upp dem. Isac mal på , orden verkar aldrig tryta.... en helt vanlig dag på andra sidan Atlanten.





Vanans makt är svår att övervinna...


Lyckan blir desto större när frukoststunden innehåller både VLT och Morgonpasset i P3.... för att inte nämna smaken av ett riktigt gott och varmt kaffe.....


Snön ligger vit på taken, endast Tomten är vaken...

Det ryktas om ett vitt Västerås, här lyser snön med sin frånvaro. Man skulle kunna tro det är en härlig vårdag, jag gick en promenad i strålande sol och fick mig frostbitna kinder på köpet.


St Nics kom, tänk vilken överraskning...

Som tur var hade ju vår goa granne gjort i ordning en påse så det var bara att fördela i strumperna. Det gick så fort att jag hann knappt med att ta kort, undrar om det finns ngn form av rekord man skulle kunna slå ?


I natt får vi besök....

Vi hoppas att St.Nicholas kommer i natt och lägger lite saker i julstrumporna eller i barnens skor. Enligt sed så ska han ge: nötter som symboliserar vishet, äpple som ska symbolisera nyskapande, apelsin livets ljus och så något sött som symboliserar livets godhet.
Den som tassar upp tidigt i morgon får se om det stämmer .....


Det luktar ju gott iaf.....


Nu har mina Swedish hasbeens fått ett par nya kompisar!

Det är inte så praktiskt att äntra lekparkerna i höga klackar, men nu står jag stadigt på marken igen.


Bakstuga igen , för vilken gång i ordningen vet jag inte.

Jag prövar grahamsbröd med mandel i, få se nu hur det går.....




ms


Jultåget har kommit!

Tyvärr så vräkte regnet ner så medans Per formligen var på en bal på slottet så packade vi in oss i bilen sent i lördagskväll och for till det efterlängtade jultåget som skulle anlända dekorerad med tusentals ljus och tomtemusik. Och visst kom det , dundrandes och tutandes som aldrig förr, samtidigt som det skickades upp fyrverkerier hej vilt. Isac som hatar både högt ljud och fyrverkerier blev nästan panikslagen, så vi fick snabbt packa ihop oss och fara hem igen, men vi hann se det ytterligare en gång när vi hämtat Per och det var magiskt med alla dessa vagnar fyllda med div ljussslingor i olika formationer.


Shopping åt en tonåring eller inte...

Vi har förälskat oss i ett för oss nytt klädmärke, och döm om min förvåning när jag googlade just det märket och det riktade sig till tonåringar, hmmm vi är ju
något äldre än så, men å andra sidan kanske det stämmer det gamla talesättet, man är ju aldrig äldre än vad man känner sig. Hur som helst sjyssta jeans har de iaf!



Första glöggpartyt avklarat, alla är spända på när vi kan ordna nästa.....

2;a advent blev en härlig mix av Sverige och Usa, det var nämligen fotboll , Green Bay Packer vs New York Giants, och gud nåde om man skulle råka missa en match eller två. Nu är det ju iof väldigt spännnde, Packers har en svit av 13 vunna matcher och det är STORT.
Så TV var på och på bordet samsades glögg, pepparkakor, lussebullar med öl och mackor...Jag som hade tänkt plåta en hel del hade nog för fullt upp med att heja på , för det blev endast 1 kort taget, och det dessutom väldigt suddigt.
Men eftersom glöggen verkligen gick hem så misstänker jag att det blir fler tillfällen.


Är det smurfarna tro?

Eller rent av Blue Man Group?


På kvällen så fick jag läsa saga, det hör till ovanligheten.


Något senare bjöd dagen på dessa härliga soltimmar, helt otroligt att det är 2:a dec...


Idag strax före kl sju såg det ut så här hos oss,,,,på morgonen...


I väntan på att bygga en snöigloo kan man ju alltid bygga en vanlig koja


Pojkar, pinnar och naturligtvis ett plurr.....


Pojkar gillar pinnar och kojor, det är ju även spännande när vattnet fryst på det översta lagret, ända tills man plurrar!


Bilden av mig

som enligt Per är i högsta grad aktuell, själv känns det stundtals som ett litet andningshål.


Bakstuga

Idag har det bakats och denna gång med både socker och malen nejlika som jag helt plötsligt hittade i kryddskåpet, jag kan ge mig på att det var någon som hade gömta den , bara för att ge mig en daglig prövning!


RSS 2.0