Nu kan julen börja!

Posten har nu levererat ett brev med årets julkalender, precis i rätt tid. Tack snälla mormor!


Att vara gift....

....med en ingenjör är inte alltid så lätt.
Häromdagen skulle Per diska och vid vår diskbänk så står det en STOR lapp att vi inte får använda avfallskvarnen, på något sätt så lyckades Per få igång den och inte lyckas få av den, lite lätt panik uppstog när vi efter ha tryckt på diverse knappar och plockat ut allt som fanns under diskbänken för att se om det fanns någon ytterligare knapp någonstans, väl gömd men nope. Ingenting och det lät och brummade och började vi inte ana oss till en bränd doft?
Vi fick lov att ringa till Rob, vår granne och han kom rusandes, bara för att trycka av det som vi trodde var lampknappen! Superenkelt...
I helgen var det dags igen, Per var i köket och på något sätt så lyckas det bli kortslutning så fläkten och två uttag slutade att fungera. Aha ,en propp som gått så vi for ner i källaren och kikade på alla proppar som fanns, men ingen som var trasig. Konstigt. Men vi lät det vara och i går på jobbet så smög Per runt frågade lite allmänt om proppar och fick reda på att det även på själva uttagen sitter en liten säkring, så voilá varde ljus igen!
Och denna gång så behövde vi inte konsultera Rob ....


Skola




Burr, idag är det kallt!

Det utlovas snö, hoppas det stämmer, det har iaf blivit lite ljusare med alla ljusslingor men vi väntar med spänning på att grannen ska börja tända upp, de ligger lite efter men å andra sidan så ordnade de ju med en härlig Thanksgiving....
Igår så bakade vi pepparkakor efter Vicktorias recept, se länken till hennes blogg , dock så hittade jag inga malna nejlikor utan fick hamra sönder dem med hammaren. Jag var nog så fokuserad på att hammra att jag glömde ha i socker, de blev så där. Helt ok med fikonmarmelad och ost men i övrigt så blev de ganska så tråkiga.


Posten kan man lita på!

Idag med posten så kom det saffran till oss, har haft svårt att hitta det här i affärerna. Det bästa är att det kom helt utan poliseskort!


Adventstider även här hos oss


Det är nog här allt bra sker, just i denna hörna....

Madison's happiest corner står det på markisen!

By night


The Capitol of Wisconsin

Vi kikade in i Wisconsins stadshus, en imponerande byggnad , tyvärr en dag för tidigt. Julgranen skulle bäras in och tändas idag.


Min nya bästis... i väntan på att komma hem och träffa Victor på hemmaplan förstås!


Black friday

innebär vanligtvis en massa shopping, men vi gjorde Madison med Laura, Rob och barnen och avslutade med att gå på collegehockey, mycket spännade. Hela stan var iklädda röda tröjor helt otroligt. Vissa av familjen Görling var ju inte sena att haka på ,,,,,


Äntligen blev det dags att gå över för att fira Thanksgiving!

Köket doftade underbart och eftersom vi är Wisconsin som är cranberriens hemstat så fick vi naturligtvis champagne med cranberries i, mums!
Kalkonen fick så mycket uppmärksamhet både innan och efteråt så det kommer vi alltid att minnas...
Carl bidrog med hans berömda kladdkaka och den gjorde ju succé.


Milwaukee Zoo bjöd på strålande sol och fina djur.

Det fanns både vanliga djur och djur från varmare breddgrder, mest bestod dagen av en massa bus och fniss , både från stor och liten.


Happy Thanksgiving


Håller med Tranströmer


Konstmuseum/busborg fast i mindre skala

Idag letade vi adjektiv på fm så det stod härliga till och efter det slog vi oss lösa i Delafield på det lokala "Childrens play gallery" ,ung som vårt härliga konstmuseum med barnfredagar, fast utan tavlor. Vi målade, klistrade och tejpade allehanda konstverk, sedan busades det i mängder på den uppbyggda piratbåten med div piratkläder. Skolorna är lediga imorgon pga Thanksgiving så då tar vi och far till Milwaukee Zoo med grannen och barnen, som tur är så kommer Laura att köra....
Sedan väntar vi med spänning på att få fira Thanksgiving, så där på riktigt.
Laura, grannen, hade berättat för sin mamma att hon bjudit över oss svenskar och då minsann gick det inte för sig att Laura skulle få tillaga kalkonen, absolut inte utan det skulle minsanna Lauras mamma göra, där med basta.


Carls dagbok v 4

Week 4
I watched a green bay packer game in football against
Minnesota vikings we won with 37-7(i think :). We have the best Quarter Back in NFL ,he's name is Aaron Rodgers he is AWESOME.
Then we went to dinner with our neighbours on the restuarant "The Mineshaft" they had a game room.First you buyed like 15 tokens for 10 bucks and then you played game with 'em, then you received like tickets which you could trade in for stuffs .
And the food was great I took a chicken sandwich and a root bear(a soda).
We have also been to a consert /ballet thats called "The Nutcracker"that was an ok consert,it was on a high school.
And next week it's Thanksgiving :)







Kärlek


Plötsligt händer det!

Våra grannar kom över med en STOR plastlåda fylld med tågbana, div tåg samt en helikoptermatta och helikoptrar till Isac, så nu är det full fart på fantasin med div kreationer.Med plastlådan så kom det även en inbjudan att fira Thanksgiving hos dem, underbart och spännande. Goa grannar även på bortaplan!





Söndagsträning

Imorse,eller på fm rättare sagt,vi var ju trots allt på middag igår, fick Per och jag lust att försöka jogga runt vår sjö. Sagt och gjort, på med kläder och ut, dock så är det ju det där med allemansrätten igen men återigen smög vi oss in på scouternas område. Vi låtsades vara helt analfabeter och vi såg absolut INTE skyltarna med tillträde förbjudet..... sedan slog det ju oss , herregud
rådjursjakten har ju precis startat , vi sprang ganska så kvickt hem igen och kunde konstatera efter att ha konsultat div kartor att runt sjön kommer man inte, vare sig det är jakt eller inte.


Lördagsskoj

Igår kväll så fick ungarna en härlig dos av spel i amerikanska mått, det var ett enormt spelrum som aldrig tycktes ta slut. Det fanns ALLA spel man kunde tänka sig, motorcykel att köra, bilar, skjutaspel, fånga grodor, fiska.... allt fanns verkligen. Det var bara att växla in dollar för att få spelmynt, det rasslades hej vilt i automaterna.
Maten serverades en trappa ner och där var det betydligt lugnare....


Förberedelser på hög nivå....

Har surfat på div matsidor och letar efter recept på kalkon, jag fastnade för Pernilla Wahlgrens ,,, men är det så att det är någon annan som har ett hett tips så är jag inte sen att ändra mig.
För övrigt idag så har min brorson Linus stuckit iväg till Australien för ett år som au pair, modiga Linus.
Han har lovat att hålla oss uppdaterade så jag har länkat till hans blogg få se hur han upplever att byta land.
Ikväll är det en dans/ teater föreställning som den lokala skolan ska framföra här som vi ska kika på, den heter "The Nutcracker" och imorgon så ska våra nya goa grannar ta med pss ut på restaurang , en restaurang som tydligen är populär hos barnen då den hade ett Spelrum.....







Stor &liten


Lite goa bilder

Medans barnen var i lekparken tog jag en promenad runt de vackra omgivningarna, jag tror bestämt att jag fick sällskap av en tvättnjörn. Dock en snabb och en mycket skygg sådan så jag kunde inte fånga honom på bild.

2011-11-17 @ 14:23:07 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jag / vi längtar efter glögg ikväll...

Men eftersom jag inte tror att jag kommer att besöka Ikea så snålade vi in på glöggen och förlustade oss på lite chokladkaka istället, undrar just var på kroppen det kommer att sätta sig. Man får lätt lite panik när man ställer sig på vågen och den visar 3-siffrigt!!! Redan, efter att ha varit här i bara 2 veckor
men det är ju inte kg utan pound och då är det nog tur att det är 3 siffror och inget annat.... annars får nog tomten svårt att hitta rätt storlek på Victoria Secret, jag har ju redan varit där och fått min storlek utmätt. Det gäller ju att se om sitt hus.



Ifall tomten vill nå oss...

Så är vår adress : ... Gorling 37326 Indian Mound Rd. Oconomowoc, WI 53066 US

Min duktiga mamma!

Se vad modig hon är, hon kastar sig hejdlöst ut i teknikens värld, helt orädd.
Vilken power... girlpower!


Carls dagbok

Week 2
Monday: My dad came home for lunch then we went to rent me a guitar :) after that we went to Fort Cushing( a park )and we where there for almost the hole day.

Tuesday:it was very cold and it snowed on the morning , we went out for a while but it was very cold outside, so we spent the rest of th day inside by our fireplace.

Wednesday:we went to IKEA that took us 4 hours but it was only planned to take 2 hours,we bought two "pepparkaka hus" and some Swedish meatballs,
we also bought some things to decorate the Christmas tree with.We saw a bunny when we came home.
Thursday:I studied almost the hole day we where out a little bit ,we didnt do anything interesting on that day.

Friday: my dad came home for lunch we eat at Reverse again.
Then we just walked around in delafield we went to Fort Cushing but it was too windy so we walked into Delafield, and eat on our favourite bakery , we had one chocolate chip cookie each. The best tasting I've ever eat!

During the weekend I met my new neighbour he's named Leo and he has a littlesister that's 7 and a brother which is 14.
Leo and I almost spend all the weekend playing together.There was no problem understanding them ;)


Veckans Lina/Lotta matsedel;

Veckans matsedel v 45
Måndag lunch: Helgens leftover
Måndag kväll : Kokosdoftande morotssoppa

Tisdag lunch: Risgrynsgröt i ugn
Tisdag kväll: prosciuttoinlindad kycklingfilé med balsamicosås m kamutvete

Onsdag lunch : ljummen pestopasta med rökt bog och bacon/ köttbullar
Onsdagkväll: Färsbiffar m fetaost och pressad potatis.

Torsdag lunch: Spaghetti och köttfärssås
Torsdag kväll: Enchiladas med spenatfyllnining och yughurtsås

Fredag lunch: Minestrone med hyvlad permesanost
Fredag kväll: Cajunkryddad fläskytterfilè med potatis



Är det någon som vill komma och äta?


Idag ser sjön ut som havet,mystiska vågor som ser ut att kunna ta en till hemliga platser!

Det blåser på böljan blå men det är soligt, undrar om man någonsin tröttnar på utsikten. Jag fastnar lätt i dörren och spanar ut....


Husvakt



Nu ryker löven så det står härliga till

Idag har det krattats och krattats som aldrig förr, jag förstår nu ned denna tomt att vi är oerhört lyckliga med vår lilla radhuslott. Men bort kom löven och in kom vår grannpojke till Carls stora lycka, helt plötsligt så fanns det en likasinnad som bara älskar att spela fotboll och vara ute.


Fars dag firades hos oss

Per såg mycket förvånad ut när han öppnade paketet, men hur visste ni att jag precis önskade mig en Fossil klocka .... Ja hur kunde vi veta det tro?


Hur ser det ut hos er på en fredagskväll?

Hos mig ser det ut så här i soffan ......


Carl och lite mer Isac

Carl och jag kämpar på med skolarbetet, helt plötsligt så går det mycket lättare när svaren får skrivas på min nya Ipad , mycket märkligt.


Isac


I baktagen

Isac fixade fina havrebollar idag med sötaste strösslet vi någonsin haft!


Att återvinna

Det där med återvinning ligger mig varmt om hjärtat, så jag har känt mig lite bekymrad när jag inte sett en enda återbruk någonstans, och tro mig jag har varit på alla tillgängliga vägar som finns , oftast i samband med att jag tror mig hittat en bättre väg .....

Men vi bor grannar med en jättehärlig scoutgård så på en promenad i deras omgivning så fann jag svaret på en skylt, allt som går att återvinnas läggs gemensamt i en blå tunna så tar soppgubbarna hand om allt.
Tänk att det stämmer: scouterna kan man alltid lita på!





Idag strejkade mattanten och krävde en lunch på stan.....

...det gick bra, krävdes ingen större övertalning för att lyckas.
Efter lunchen väntade den efterlängtade lekplatsen, men oj vad det var kallt om kinderna, börjar nu förstå vad alla menar när de talar om den ökända vintern här!
Vi gick med raska kliv till vårt härliga bageri som bara bakar de godaste chocolate chip cookies, och det bästa av allt, det är helt ekologiskt :-)


Ikea, precis som hemma.....

Igår hände det, jag körde hela vägen till Chicago själv , stundtals helt i blindo, men vi kom fram till IKEA dock mycket senare än beräknat.
Det där med att köra bil på nya enorma vägar passar inte mig så bra, för det första så har jag ju svårt för höger och vänster, här går det dessutom ut på att men även måste ha koll på väderstrecken, vilket garanterat ställer till det för mig!
Men fram och tillbaka kom vi, med en massa goda saker i bagaget.


Det snöar hos oss idag

Nu vid frukosten så faller snöflingorna sakta neråt, men det är nog inte tillräckligt kallt för att det ska bli vitt på marken, tyvärr.


Älskade Umpa

Vi trodde att vi skulle hitta en brorsa till Umpa när vi besökte en outlet igår. Han är nämligen inhandlad i Washington i en Oshkosh affär och vi hade förhoppningen om att få utöka familjen med en till vän, men hur vi än letade så kunde vi inte hitta någon. Jag däremot inhandlade ett par helt underbara tofflor à la Hush Puppies, tyvärr så får inte bara mina tassar njuta av dem utan de far runt på diverse olika fötter, inkl Umpas!
Så med andra ord, dags för besök nr 2 för att införskaffa fler par.


Det där att ha en IPad fångar inte bara mig....

Mycket verkar man kunna göra,det värsta är ju att jag (man) är så okunnig men Per o jag klurar och klurar. Vi har nu flera kvällar i rad suttit framför våra datorer och försökt få bukt med okunnigheten,jag tror bestämt vi kommit en bit på väg.
Carl är lycklig, vi har hyrt en gitarr åt honom så nu har han nästan allt som finns kvar hemma. Dock så inser vi att vi glömt stämapparaten, inte lätt med två helt tondöva föräldrar som på sin höjd sjunger i duschen, mycket tyst!


Min dammsugare har inbyggda lysen, vilken lyxhustru jag har blivit!


Favoritlekparken!

Idag spenderade vi em i denna mysiga lekplats, den har blivit utnämnd till en favorit.


Pulver lika dyrbart som guld!


Idag så ropade Isac att han minsann hade fixat en skidbacke, det var bara det att den var gjord av hans dyrbara vällingpulver...och välling det är något som Isac INTE kan leva utan, det och hans älskade Umpa, och med tanke på att det inte finns välling att inhandla så är pulvret väl värd det dubbla, minst sagt!


Kväll hos oss och jag kämpar på med nya Ipaden:-)


Imorgon bär det av till shoppingen , den riktiga!


Imorgon är det vintertid här...

Och vi som har svårt att hålla oss vakna till kl 21, nu ska vi alltså  få en timme extra att kämpa med , men för en gångs skull så är jag iaf morgonpigg när jag vaknar!
Så imorgon skiljer det -7 timmar mellan Sverige och Wisconsin...

Ännu en solig dag i paradiset!

Idag så lunchade vi med Brian och Dinah, Brian är en nära kollega till Per.
Efter lunchen tog de med oss på en liten sightseeing , första stoppet gick till en härlig lekpark omgiven av vatten och en stor stor vandringsled. Vi lunchade i Delafield, ni vet där jag ratade shoppingen... Men jag får lov att ändra mig lite, Delafield hade minst 10 mysiga restauranger och kaffe barer så det där med shoppingen är nog ok iaf. Vi smet in på ett litet bageri och fick med oss lite cookies, mums.
Eftersom det inte finns ngn allemansrätt så är det parker som gäller, vi fick oss en visning av ett par stycken , vissa är entre'belagda och vissa är gratis, men det är enorma ytor och väldigt välorganiserade.
Solen  har lyst hela dagen och ca 13 C , inget alls att klaga på..
Dock så är väldigt ovan med min nya IPad, men kämpar tappert på!


Sista bilden är restaurangen som vi käkade på





Trädkramare


Just dessa stenar påminner mig om ett gott vin..

Och det vinet är jag på jakt efter här i affären....men jag minns ju inte vad det heter, bara att det är ett Ripazzo vin ! Men kanske min gode vän Clara kan vara behjälplig? 




Vi har hittat ekorrarnas bo, tror vi ....





Idag så sken solen en stund och det var alldeles ljuvligt att ha en egen strand!

Innan vi kom hem och gick ner på stranden så körde jag  "vår" nya SUV , ett svart monster som till barnens glädje hade en inbyggd DVD spelare, lyckan blev komplett när det även fanns en James Bond film i bilen.
Jag körde Per till kontoret efter lunch och sedan beslöt vi oss för att utforska lite olika ställen.
Första stoppet gick till Delafield och en lekpark, jag försökte förtvivlat att få ta mig en sväng till shoppingen  men nope, leka var det som gällde.
Väl framme vid shoppinggatan ( man kör ju naturligtvis bil mellan allt) så åkte vi rakt igenom utan att riktigt förstå att det var huvudgatan och det stora shoppingstråket....VI skippade just den shoppingen och åkte till Best Buy , en elektronikaffär liknande SIBA, mycket fanns det där att kika på enligt Carl. Jag spanar efter en IPAD , men behöver kolla upp så att jag kan få ett svenskt tangentbord installerat, vill gärna ha Å Ä Ö. Just nu så slåss vi 3 som är hemma om en dator, Carl Skypar , Isac spelar Karlsson på taket och jag vill ju blogga.... 

Efter ett besök på Starbucks så pep vi hemåt när solen kom fram, och jag körde bara fel 2 gånger , otroligt! 

Kameran var med på stranden, löven är otroligt vackra fortfarande, de skiftar i alla sorters möjliga brandgula färger.











Vi har landat .. med ett par väskor!


Dagens lunch American panncakes and maplesyrup...


Mys framför brasan... 1 kille något tröttare än den andre...


Utsikten från uteplatsen






Tyvärr så var det inte så soligt idag , men vi är iaf omgivna av ekorrar i alla storlekar och färger, bäst att hålla dörrarna stängda.

Som hemma fast borta...


RSS 2.0