Da'n före da'n...

Imorgon bär det av! Och de sista dagarna har varit ett evigt "Hejdå, ha're så bra...",
"Vi ses snart igen!", osv, osv
Vi har alltså försökt "vinka av" alla släktingar, vänner, arbetskamrater och annat löst folk!!!
Och det har gått bra , det känns helt ok, även om det pirrar i både mage o ben!
Vi vill verkligen komma iväg!



Farbror Lubbe, Carl o farmor Ruth myser hemma i köket i Dingtuna.



Karlsdals busfrön (Isac o Victor) fikar kvällen innan avresa.

Holiday Phone , en liten detalj...

Jag har kopplat min mobiltelefon till ett amerikansk nr, så nu kan ringa till mig som vanligt på mobilen  , men om ni ska sända sms så blir det till Holiday Phones amerikanska nr:   001 3472675708

Lycka till
 


Packning, packning och åter igen packning!

Hemmet ser ut som om vi lekt "hela havet stormar" och på vår säng ligger det 3 väskor som är packade och klara.
Nu fattas  bara ( !?!)  sko väskan och neccesär och lite småplock som jag misstänker i slutänden kommer att överstiga antalet godkända kg.

Men men snart så ...




Utanför råder det iaf en lugn och klar höstdag i sin vackraste prakt.

 

Mormors lilla Elis






Hårfagra pojkar

Mormor har lyckast med ett näst intill omöjligt uppdrag, att klippa Isac, och då är det inte frisyren som är det tuffa utan att få Isac att sitta still, tur att hon är envis min käre mor.
Carl är ett lättare byte och han såg så nöjd ut med sin frisyr kika på dessa godingar:












Tappra kvinnor

Jag har tillbringat dagen med barnens härliga farmor, vi har haft en del läkarbesök av diverse slag inbokade och vilken avdelning vi än har vänt oss till så slår farmor alla med häpnad. Hon är en kvinna som är så oerhört tapper och så himla pigg, hon är nyss fyllda 86 och när de skulle ta ett EKG så togs det för givet att hon hade varit med om det förr, men icke sa nicke och resultatet var häpnadsväckande, ett sådant fint EKG önskar jag att alla människor skulle berikas med , sa läkaren och dubbelkollade åldern i  journalen...


Farmor påminner om min mormor, precis lika pigg och alltid positiv och jag känner mig oerhört berikad av att få ha och haft så fina kvinnor nära mig.
Det är ett bra komplement till alla pojkar som omger mig, en gnutta av farmors styrka och min mormors glädje ger en stabil grund åt oss...Lägg därtill min mammas envishet så är det hela komplett.



Den lycklige vinnaren är :

Annelie....
Hipp hipp hurra!!!
Hon la högsta budet på de tvåändsstickade vantarna





Stort grattis, och Lycka till nu Claras pappa Bertil med Baltikuminsamlingen, återkommer med rapport senare.

Allt löper på ...

Idag har jag  biljetterat våra biljetter med SAS till Chicago, avresedatum 01 nov ... känns stundtals overkligt.
Det har varit  så mycket upp o ner och uppskjuten avresa så det är svårt att glädja sig på riktigt, men vi gör tappra försök.
 Nu skrev jag ju att vi skulle ha fått biljetterna via en konkurrent men , trots att C  är föräldraledig så tror jag att jag har fixat vår USA resa denna gång, jag lovar att det är många som har kikat och godkänt det hela :-)

Helgen kommer att spenderas i spanska tecken, Tapas i goda   vänners lag och så hoppas vi på en riktig härlig spansk sol oxå, vi kör städdag på lördag ute på gården.

Bifogar lite bilder från förra lördagen då vi körde ett lekplats race, allt enligt  Isacs önskan! 
 

Kommer ni ihåg insamlingen till Baltikum?

Idag har min goa mamma skänkt ett par tvåändsstickade vantar , vi kommer att ha auktion på jobbet imorgon fredag , pengarna går oavkortat till Claras pappa Bertil. Kika bara på dessa skönheter:

Vi börjar så sakta att packa.....

Tro det eller ej , vi är på väg, just idag så är vi närmare avresan än vad vi varit hittills.
Nu ska vi "bara" beställa flygbiljetterna, tack och lov att vi får använda oss av en konkurrent till det, vill ju minnas när jag bokade mig själv på fel returdatum  från San Francisco.
Har dock gjort en väldig noggrann och tydlig pdf fil till resebyrån , bara att följa.

Nu ska jag äntligen sova gott inatt ... utan att vakna av att känna mig lite lätt stressad.
Natti natti

Idag på jobbet så skickade goaste Clara ut ett mail , jag är med och bidrar, var med du oxå!




"Hejsan.
Jag har berättat förut om en insamling till Baltikum.
 
Det är ett par gubbar i Avesta som samlar ihop kläder och andra ting och åker över till en stad ca 6-7 mil söder om Riga (Bauska). Där har de ett samarbete med röda korset som hjälper till att fördela kläder och annat till de som behöver. De har åkt i över 15 år. I början kom det med saker till skolan, men standarden där har höjts och de klarar sig numera ganska bra.
Däremot är fattigdomen på lansbygden fortfarande väldigt stor. Nu när vintern är i antågande finns det många hemlösa som behöver hjälp.
Det finns en familj där till och med socialen har gett upp där en alkoholiserad mamma bor med två små barn. Jag har sett foton därifrån och det var aldeles förskräckligt En skitig madrass på golvet för barnen att sova och varken täcke eller kudde. Dit åker de varje gång med lite kläder och mat.
Dessa pensionärsgubbar bekostar resorna helt själva så de åker så ofta de har råd, ett par gånger om året. Denna gång ska pappa Bertil följa med. De lastar två minibussar och släpvagnar fullt och åker.
 
Nu vill jag hjälpa till att samla in pengar och kläder till dem. De önskar sig vinterkläder och skor, saknar främst för karlar (vi kvinnor är bra på att skänka våra kläder och barnens kläder) men också varma kläder för kvinnor och barn behövs. Dessutom vill de gärna ha frottéhandukar. Allra mest behövs pengar för att de ska ha möjlighet att resa oftare.
 
Jag lovar att servera er kaffe latte och goda knäckemackor om ni öppnar upp plånkan.
För att få lite extra fart på insamlingen så lovar jag också att jag och Johan höjer den summan ni skänker. (Gulp) Så se nu till att skinna oss rejält.
 
De gamla stålverksgubbarna kommer bli rörda till tårar!
 
Resan går mot Baltikum allhelgonahelgen så ni har ca 2 veckor på er att vara med och bidra.
 
 
(För de som inte jobbar på mitt kontor har jag svårt att ordna med kaffe latte, ni får goda tankar istället. Betala in på mitt konto och märk med Baltikum så att jag inte plötsligt tror att jag har blivit miljonär: 9020.35.238.16 länsförsäkringar bank)
 
Jag utlovar rapport med bilder när PappaBertil har kommit hem!
 
Tackar ödmjukast på förhand!
/Clara
 

Med vänlig hälsning/Best regards

Clara Andersson

> Business Travel Consultant


TICKET AFFÄRSRESOR

Partner to FCm Travel Solutions


Stora Gatan 33 - Brevbox 10081 - 721 19 VÄSTERÅS - Sweden
Phone: + 46 21 404620 -  Fax: + 46 21 404699
E-mail: [email protected]
www.ticketaffarsresor.se

 

Idag spenderades dagen mestadels i soffan...





Isac har varit hängig och jag har vabbat , första gången sedan april.
Carl däremot var mer på hugget och berikade oss med en ljuvlig kladdkaka, han är makalöst duktig på kladdkakor....   
Kameran dokumenterade , dock inte kladdkakan.

 


Ur Livet och Döden av Tomas Tranströmer :

"Mitt i livet händer det att döden kommer och tar mått på människan. Det besöket glöms och livet fortsätter. Men kostymen sys i det tysta" 

Underbara Barbados


Längtan bort

I dagens Lattebilaga så kan man läsa om underbara Barbados, en ö med oändliga solmöjligheter och jag kan inte annat än att hålla med.
Där finns en  livsstil som passar mig/oss  perfekt, på en gång som man sätter sina  bleka turistfötter på ön förvandlas man till en i gänget, det är få ställen som man så omedelbart  känner sig som hemma, Barbados är just  en sådan plats. 
Fast idag så känns det lite som en  hån att läsa om det, igår strax innan jag checkade ut från jobbet fick vi reda på att vår ansökan avslagits från de amerikanska myndigheterna, så i dagsläget så står vi både utan vår avbokade Barbadosresa plus Usa resan,,, Suck!

Vet inte vilket som känns mest surt, Barbados resan eller Usa ? 
 
Men som i allt spännade:
 To Be Continued.....

Lördagsutflykten bestod inte bara av mat ..

utan vi intog den lilla mysiga butiken  "Saltå Kvarn" där det inhandlades årets roligaste retroburk, fylld med mûsli , Carl  fick även sin efterlängtade jordgubbs-vanilj marmelad, han har tydligen ledsnat på plommonmarmeladen, vi som har hela kylen full. .
Innan vi mötte upp C & J på restaurangen så gick vi en sväng tlll både 6/5/4  samt Grandpa, tyvärr hann vi inte smita in på Tjalla Malla men bäst att ha något kvar.

Efter den helt makalösa lunchen med massor av tapasrätter så gick vi med raska kliv till Fotografiska för vinmässa.
Väl inne möttes vi av gigantiska bord uppdukade till bredden av div olika vinsorter, bara att dyka och ta för sig, åh så mycket gott vinvärlden kan erbjuda, både rosa, vitt, rött och bubbel. Synd bara att tiden gick så fort, en härlig dag med mycket intryck och framförallt massor av härliga och bublande skratt!

Mamas & Tapas


Lördagsutflykt


RSS 2.0