Älskde Östra holmen, snart kommer vi o hälsar på!

Det ska bara bli en varm sommar först


Bubbel

 

 


Sista maj och det haglar utanför fönstret.

Låt oss bubbla oss till ett varmare juni, jag startar i kväll på Zymbeeoz som har kvällsöppet med mingel och bubbel, förra veckan gjorde vi Tullhuset och ikväll finns vi på Köpmangatan.
Låt oss få ett varmare juni, jag längtar sol och bad!


Mors dag med alla söner ( nästan )

Fredrik som var med på öppet hus kvällen tog tillfället i akt och sov kvar på soffan. Det var ju trots allt Morsdag , så då fick han ju frukosten serverad. Ibland är det en ynnest att få servera frukost till dessa långa ynglingar som flugit sin väg, speciellt på Morsdag!
Patrik tog vi hand om på fredagen, vi tog oss till Djäkneberget för en minigolfturnering, vi tappade räkningen efter 12:e banan men för ordningens skull så säger vi att Carl vann.... de får så mycket stryk i fotbollen just nu att han kan få öva upp vinnarkänslan.


Det finaste jag vet

Isac klädde på sig det allra finaste han kunde finna i sin garderob inför kalaset, Carls begagnade Milanset. Man tackar,man tackar...


40 årsfirande och Mors Dag

I lördags så gick då äntligen startskottet för mitt lilla öppet hus. Det sjöngs och skålades, skrattades och allt var precis så himla bra jag kunde önska. Till och med vädergudarna var på min sida, soligt men inte lika smällhett som det var på fredagen. Jag lyckades pricka in nästan hela min släkt ( det är en bedrift i sig) och från Pers sida saknade vi naturligtvis farmor, hon orkar inte längre. Flaggstångseländet höll på att fällas på senkvällen men de kloka avrådde. Och med all rätt.
Så Mors Dag fick firas utan flagga, det gick det oxå!




Jaaaaaaaa

Hej!
Vi har glädjen att meddela att du har blivit antagen till Poppius grundkurs i journalistik på dagtid höstterminen 2012.
Lektionerna hålls torsdagar mellan klockan 9.15 och 15.45. Schema får du vid uppropet. Kursen startar torsdagen den 23 augusti.


Lyckan kom till slut.....


En nyans rikare..

Igår så var det dags för presenten jag fick av Per. Han gav två biljetter till Teater kaféet och Awake Love Orchestra, vilket inte sa mig ett endaste dugg. Det iof är ju inte speciellt ovanligt när det gäller Per och hans musiksmak, men det som slår mig är att han så klockrent prickar in precis den typen av musik och uppträdande som jag bara
älskar. Man sitter tätt och väldigt nära, man blir som ett enda stort gemensamt hav av musikdiggare. De spelar näst intill akustiskt och de har de vackraste röster jag hört på länge. När de brister ut i en Gipsysång från Armenien så slås jag av hur vackert det kan låta med enbart stämmor och lite trummor trots språksvårigheten.
Det är musik som berör precis som det utlovats i annonsen. Glädjen som genomsyrar kaféet är så befintlig att det går att ta på den.
På lördag ges en föreställning i trädgården hemma hos Jonas Färnlöf på Apalby Gård:

"Lars Färnlöf memorial mini-festival 2012"


Missa inte den!

Tack älskade Per, jag lever länge på detta!



Vi kom fram till mål

Jag mantrade hela vägen-jag är fart- jag är INTE trött och se det hjälpte , jag var inte helt slut när jag passerade målgången efter dryga 26 min.
Kanske det hjälpte med brunbrända ben och nypiffade lockar? Om inte annat så hjälpte goaste Clara till som ropade och tom hade pysslat till ett litet plakat, heja heja !



Barbamamman och Vårruset


På måndag är det Vårruset som gäller,denna gång har Barbamamman en något brunare ton på huden än tidigare år, hoppas det kan hjälpa
som en motkraft mot de enormt goda matportionerna som intagits under veckan som gått....
Det kan sannerligen behövas!

 


Att fylla 40 år

är inget som jag längre fasar över utan snarare välkomnar igen, om det bara kunde vara möjligt så kan jag tänka mig att fira flera gånger.
Att få dricka iskall skumpa till lunch vid en av strandrestaurangerna och få svalka sig med ett eftermiddagsdopp, sedan i sakta mak strosa hemåt för att under middagen fortsätta bubblandet under solnedgången gör verkligen att jag tror på min nya "vetenskap" Det är fullt möjligt att kunna bubbla sig lycklig, och som en bonus så går det även att bubbla sig vacker!
Så välkommen underbara 40, vi trivs redan ihop.

 


och som Barbamamma

är det ju bäst att fylla på depåerna så man inte tappar formen.
Isac och jag tog varsin glass på stan idag, före lunch och se jag blev helt lugn. Jag som på fm andades stressigt och kände att all världens press låg på mina axlar, efter lite solsken och glass så känns det bättre, så till den grad att när hemtjänsten ringde och meddelar att farmor har fått stopp i köket så känns det inte värre än jag fixar det. Snart så ska jag nog hinna packa lite, vi åker ju inte förrens ca 3 imorron bitti. Och innan dess så har jag nog fällt den där flaggstången oxå..

 


Barbamamman

"Du är precis som Barbamamman, du fixar och donar och sedan är du precis lika mjuk! "
Tjaa, det var ju ärligt sagt av Isac men just den där mjukheten känns väl sådär lagom till bikinipremiär.


Flaggstångseländet

Idag är dagen då jag ska försöka mig på att fälla en flaggstång. Jag tror att den är ca 12 m och om jag tar mina träskor kan jag nog  bli 1,70 m, jag ser en viss skillnad i längd. Men å andra sidan verkar jag besitta en enorm kraft och energi på detta otyg så det är nog bäst att det blir genomfört så att jag kan få lugn och ro under Kretaresan.

 


Dagens glamour

Duschstolen kom och med den en härligt snabb rullator, nu kan vi promenera igen och få lite nya krafter. Vi kan iaf ta oss till brevlådan och kika efter den nya bröstet, som är postat. Tänk vad allt går att fixa...

 


Familjebild

Man kan lätt ana de nyanlända....


Den är på väg!

Jag anar att sommaren snart knackar på dörren...


Dagens glamorösa tillvaro

Idag är dagen då jag letat efter borttappat lösbröst, jagat telefontid hos hemtjänsten, talat med onkologen och nu snart ska jag träffa en arbetsterapeut som förhoppningsvis har både rullatorer och duschstol till utlåning. Det är en dag som känns svår, jag är tvungen att ta beslut om vårdinsatser och hemhjälp, och det till världens bästa farmor. Som för en månad sedan cyklade i Dingtuna och som förra helgen lyckades pricka rätt i V 75 och vann en summa pengar,betydligt mer än vad hennes fyra söner lyckats med!
Älskade farmor, det gör mig ont att se dig så här.


Det kom ett samtal...

Igår mitt under middagen kom det ett samtal från goaste Clara: Jag hämtar dig 10.45 imorgon, jag vet var stället ligger, glöm inte plånboken!
Tusen tack, jag var redo strax efter halv och där kom hon, taggad till tänderna! Vi var nästan först och på något snitsligt sätt kom vi först in på utförsäljningen. Det var en fullständig glädje, det lös ur alla kvinnors ögon, himmelriket , vi hade hittat himmelriket! Swedish Hasbeens utförsäljningslokal.... med en ordentlig REA! Exakt 29 minuter senare satt vi oss i bilen med fyra par nya träskor inhandlade, då hade vi dessutom hunnit beundra E:s tre par oxå!
Vilken lycka en gråmulen lördag som denna.

 


Tid

Tänk att det finns den som tar sig tid att kommentera och googla på nätet om flaggning och vimplar , gulmarkera texten och sedan överlämna det till mig, men som inte kan erbjuda sig att vara flaggansvarig, suck!
Jag har ALDRIG påstått att jag kunnat flagga, jag råkade bara utrycka en önskan om att vår flaggstång skulle uppfylla sin funktion ett par gånger om året. Nu tänker inte jag lägga mer energi på detta, det räcker nu.


Gåtan är löst!!!!


Plankan, balkongen och solen.

Att ta 1 timme i solen på balkongen är det bästa som finns, att dessutom i skydd av högt balkongräcke göra div träningsövningar som tex plankan kan ju göra att det flåsas lite extra under stunden, men lugn, bara lugn det är magen som ska trimmas inget annat!


Facebook

Jag stänger ner mitt konto på FB, kalla det 40 -års kris eller inte men just nu tar det lite för mycket energi att ständigt(helt självvalt) hålla sig uppdaterad.Jag är helt enkelt för nyfiken på alla och allt.
Jag satsar lite extra krut på bloggen istället...


Pssst

Det ska tydligen bli en utförsäljning av Swedish hasbeens  i Västerås under helgen. Rykten gör gällande att det ska vara på Ånghammargatan, själv har jag inte sett någon poster men ska genast bege mig ner mot Engelbrektsplan och spana på lyktstolparna där postern senast ska ha visat sig. Ett sådant ypperligt tillfälle får ju bara inte passera obemärkt!



 


Det är någonting som hänt,

det är inte som förut!
Det här med att vara flaggansvarig i en samfällighet med 17 olika hushåll innebär även 17 olika viljor och idéer HUR man flaggar. Trots att flaggan lyst med sin frånvaro de sista två åren så trodde jag i min enfald att det bara skulle vara positivt med att få upp flaggan, men aldrig har jag varit med om så många kommentarer för så lite. Det är tydligt att flaggan engagerar, och det till en så hög grad att när vimpeln skulle upp och det hade inhandlats en ny hel, så var det en ny sort och dessutom så missade jag tydligen att få upp den helt i topp. Men det gick bra, nu är den högst opp i toppen, tack du vänliga själ som gjorde det, tokigt bara att linan gick av så nu blev det fel , trots allt. Vill bara påpeka att jag som nyutnämnd flaggansvarig är oskyldig till att vimpeln hänger på halv styrka.

 


Dagens höjdpunkter

A: spinningpass på fm
B: fotvård på em
Nu hämtning av Isac och vidare färd mot farmor för lite tillsyn.
Solen värmer och jag går i flipflop med nymålade rosa tånaglar, hepp!
Det ryktas om snöblandat regn till helgen, jag låtsas som om jag inte förstår.
Jag vill ha sommar nu!


RSS 2.0